Forum -> atopik a kąpiele w basenie

Tytuł:atopik a kąpiele w basenie
Autor:Mamunii
31.8.2011, 18:09
Dzień dobry. Syn ma stwierdzone azs, zawsze lubiliśmy jeździć na basen teraz z uwagi na wyjątkową pielęgnację takiej skóry nie wiem czy powinniśmy korzystać z publicznych basnów

Tytuł:atopik a kąpiele w basenie
Autor:karola
1.11.2011, 21:55
Witam konsultowaliśmy z lekarzem czy jeździć na basen i polecil aby najlepiej była to woda ozonowana ale my jeździmy na chlorowany bo w pobliżu nie ma innego. Jedynie lakarz zalecił aby po wyjsciu z basenu dobrze dziecko umyć pod prysznicem a nastepnie całe ciało posmarować grubą warstwą maści bądź kremu Diprobase. My tak robimy i jest ok.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co lepiej lata: szybowiec czy kowadło?

nadcisnie_19.jpgkompedium_neurologii.jpgforum_medycyny_rodzinnej_9.jpgzylaki.jpgnadcisnie_21.jpgdiabetologia.jpg

• Forum
  • Tak, myślę, że jakiś dobry emolient no i wizyta u dermatologa powinna załatwić sprawę :) Mam taką fajną stronkę, co prawda dla atopowców, ale jakby nie patrzeć azs opiera się w dużej mie...(więcej)
  • Jeżeli chodzi o swędzenie, pomagają leki przeciwhistaminowe. Nie wiem skąd informacja na tej stronie, że nie można po nich prowadzic. Ani na ulotce xyzal, ani telefexo nie ma takiej wzmianki. Ow...(więcej)
  • ewelka - moje dziecko również ma AZS, nam lekarz polecił środek o nazwie Epaderm. Zdziwił mnie trochę fakt,że można go używać też jako balsamu, ale stosując się do wskazówek na ulotce, m...(więcej)
  • witam:)mój 3 miesięczny synek ma suchą wysypkę na twarzy.2 lekarzy stwierdziło że jest to skaza białkowa i nie kazali mi jeść nabiału i wszystkiego co jest modyfikowane i z konserwantami.Inn...(więcej)
  • Witam konsultowaliśmy z lekarzem czy jeździć na basen i polecil aby najlepiej była to woda ozonowana ale my jeździmy na chlorowany bo w pobliżu nie ma innego. Jedynie lakarz zalecił aby po wyjs...(więcej)
  • Zazwyczaj wynikające z alergi, która może powodowac astme czy AZS. A w ciąży nie martwic sie bardzo, bo to moze zaszkodzic młodemu, a AZS nie jest pewnikiem przecież. A nawet jeśli wystąpi, t...(więcej)
  • A dlaczego akurat Dernilan? Jakoś źle mi się on kojarzy, poza tym ma zbyt mocne działanie jak na tak młodą i delikatną skórkę. Moja 4.5 letnia córka również ma azs i również wraz z pocz...(więcej)