Forum

Wszędzie moja złuszczona skóra .... (Martyna)
Ja też od nastoletnich lat mam problemy ze skórą, jako \\\"niedoświadczona\\\" wówczas stosowałam tony kosmetyków w nadziei że znajdę ten właściwy który ukoi moją skórę. Teraz już wiem że bardzo ważnym czynnikiem który wpływa na nasza skórą jest odpowieni poziom witamin i minerałów. dlatego na skórę włosy i paznokcie łykam Sufrin - siarkowe tabletki. Twarz dodatkowo zmywam raz w tygodniu rumiankiem. Moje zaczerwienienia na skórze pojawiają sie naprawdę sporadycznie :-)
(więcej...)

5
Proszę o pomoc, swędzenie, rany, depresja (Dawid)
Witaj Dobrą metodą na dolegliwości o których piszesz jest tzw. dożylna terapia tlenowa \\\"oxyvenizacja\\\". Terapia wykonywana jest w wielu krajach np. Niemczech, Austrii, Anglii, Hiszpanii. Z tego co wiem w Polsce też zaczyna się ją wprowadzać. Znalazłam nawet polską stronę producenta urządzenia, którym się wykonuje zabieg xxx.
(więcej...)

15
w czym kąpać dziecka z azs (ewelka)
ewelka - moje dziecko również ma AZS, nam lekarz polecił środek o nazwie Epaderm. Zdziwił mnie trochę fakt,że można go używać też jako balsamu, ale stosując się do wskazówek na ulotce, mojemu małemu naprawdę szybko przyniósł ulgę :).
(więcej...)

4
skaza białkowa czy azs (Nikola85)
witam:)mój 3 miesięczny synek ma suchą wysypkę na twarzy.2 lekarzy stwierdziło że jest to skaza białkowa i nie kazali mi jeść nabiału i wszystkiego co jest modyfikowane i z konserwantami.Inny lekarz natomiast powiedział ze jest to atopowe zapalenie skóry- które nie musi być wcale związane z alergią na białko i pozwolił jeść nabiał.Na chwilę obecną nie wiem co mam robić-czy jeść normalnie jak \"kobieta karmiąca\"i karmić, czy może przestawić go na butelke-mleko nutramigen. Proszę o opinie:)dziękuję i pozdrawiam:)
(więcej...)

1
atopik a kąpiele w basenie (Mamunii)
Witam konsultowaliśmy z lekarzem czy jeździć na basen i polecil aby najlepiej była to woda ozonowana ale my jeździmy na chlorowany bo w pobliżu nie ma innego. Jedynie lakarz zalecił aby po wyjsciu z basenu dobrze dziecko umyć pod prysznicem a nastepnie całe ciało posmarować grubą warstwą maści bądź kremu Diprobase. My tak robimy i jest ok.
(więcej...)

2
choroby skóry (Malwina )
w 2010 r. w Polsce urządzenie Powermed otrzymało miano NAJLEPSZEGO URZĄDZENIA ANTYALERGICZNEGO zapobiegającemu alergi, przyczynie tak groźnych chorób jak; atopowe zapalenie skóry, czy astma, więcej info 605-730-485
(więcej...)

4
Dernilan (MZl)
A dlaczego akurat Dernilan? Jakoś źle mi się on kojarzy, poza tym ma zbyt mocne działanie jak na tak młodą i delikatną skórkę. Moja 4.5 letnia córka również ma azs i również wraz z początkiem sezonu grzewczego problem się pogarsza. Jednak cały czas stosujemy la roche posay dla atopowej skóry, bez względu na porę roku. Jest to co prawda droga linia kosmetyków, jednak osobiście uważam to za trafny wybór. Niestety nie znalazłam w ich ofercie szamponu do włosów, więc tylko to kupujemy z innej firmy.
(więcej...)

2
stosuję krem Vitella U (Kasia_28)
Ja mam po raz pierwszy azs i poszłam z tym do dermatologa. Na szczęście okazało się, że nie mam bardzo nasilonych objawów, więc zalecił mi stosować krem Vitella U, firmy Benemedo. Kuracja trwa długo, ale ponoć jak stosuje się krem regularnie to daje efekty. Ja już jestem po 2 tygodniach i jest mi lepiej. Czytałam na ulotce, że krem ten jest też dobry dla maluchów, więc może warto spróbować.
(więcej...)

1

Dodaj nowy temat:

Tytuł:
Autor:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co lepiej pływa: kowadło czy rekin

biblioteka_1.jpgchirurgia_polska.gifbiblioteka_3.jpgekg.jpgrepetytoriumzekg.jpgzrozumiec-depresje.jpg